top of page

Yürüyen merdiven sistemleri

Şehir hayatı her geçen gün değişmekte ve nüfus hızla artmaktadır. Özellikle büyük şehirler bu hızlı nüfus değişimi karşısında aynı hızda  değişime uğramaktadır. Diğer yandan  teknoloji hızla gelişmekte , insanların yaşayış biçimleri de buna paralel değişmekte ve bu değişeme ayak uydurmak için  farklı ihtiyaçların karşılanma zorunluluğu doğmaktadır. Bu ihtiyaçların en önemlilerinden biri  ise zamandır. Çağımızda zaman en önemli olgulardan biri olup zamanı en iyi şekilde kullanmanın en önemli gerekliliği hızdır. Yüksek katlı binalar , devasa alışveriş merkezleri , toplu taşıma istasyonları , hava alanları , hastaneler , alt ve üst geçitler  gibi bir çok yapıda insan sirkülasyonu giderek artmakta  ve istenen yere  en kısa sürede ulaşma konusunda yürüyen merdiven ,yol, bant, asansör gibi makinelerle bu durum   hızlı ve güvenilir şekilde çözülmektedir. Bu makineler aynı zamanda  estetik açıdan  modern dünyanın  şehirlerdeki yüzüdür.

Kim bilir belkide yakın zaman sonra dönüp geri baktığımızda insanlar bir yerden bir yere taşıyan bu makinelerin yerini kişiselleştirilmiş giyilebilir teknolojiler alacak ve mevcut araçlarla ilgili tüm yazılıp çizilenler çöpe atılacak ve yeni bir dönemi konuşuyor olacağız.Diğer yandan pek mümkün gözükmese bile insanların yaşayış biçim ve istekleri tam tersine kırsala doğru yönlenecek ve öngörülen şehir hayatı bambaşka bir noktaya gidecektir.Fakat o günler gelene kadar bizleri bir yerden bir yere götüren bu makineleri konuşmaya devam ediyor olacağız.

Bu blogda yazılan paylaşılan her şey yürüyen merdiven sistemlerine dair olacaktır.Yürüyen merdiven sistemleri alanındaki gelişmeler, haberler ,yenilikler , tartışmalar , kurallar ve bir çok konuyu burada tartışıp fikirlerimizi paylaşıyor olacağız.




27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ESCALATOR

bottom of page